Introduction

BNP Paribas Personal Finance is op zoek naar een Externe Communicatie Specialist.

Het gaat om een functie waarbij de focus ligt op diverse communicatie uitingen die de reputatie van BNP Paribas Personal Finance opbouwen, ondersteunen en verdedigen bij belangrijke externe doelgroepen. De afdeling Marketing, waar Externe Communicatie deel van uitmaakt, is momenteel in ontwikkeling, waardoor je de kans krijgt om mee te werken aan het opzetten van een externe communicatiestructuur en het ontwikkelen van de bijbehorende tools.

BNP Paribas Personal Finance is marktleider in consumptief krediet voor particulieren in Europa. BNP Paribas wil bijdragen aan de transitie naar een duurzame en inclusieve economie door toegang tot verantwoorde en duurzame consumptie te bevorderen en onze klanten en partners te ondersteunen.

Kun jij onze missie in deze dynamische markt zinvol uitdragen en onze stakeholders bereiken op een manier die hen beweegt en inspireert?

Heb je een passie voor externe communicatie en heb je de ervaring om verder te bouwen aan de positie en reputatie van BNP Paribas Personal Finance? Dan ben jij precies de persoon die we zoeken.

Organization

BNP Paribas is één van de grootste banken wereldwijd met meer dan 200.000 medewerkers. In Nederland is BNP Paribas één van de grootste en meest toonaangevende buitenlandse financiële instellingen. BNP Paribas Personal Finance B.V. is een internationale, ambitieuze, en sterk groeiende organisatie met ca. 110 medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het beheer van hypotheekportefeuilles, de opbouw van een consumptieve kredietportefeuille en automotive financial services voor consumenten en dealers. Dit doen we op een verantwoorde wijze waarbij het klantbelang, integriteit, en transparantie voorop staan. Zo biedt BNP Paribas Personal Finance de voordelen van een klein bedrijf met daarachter de mogelijkheden van één van de grootste banken ter wereld!

Function

Jouw verantwoordelijkheden:

Als Externe Communicatie Specialist adviseer je het management van BNP Paribas Personal Finance en collega’s over externe communicatie. Je herkent kansen voor communicatie en koppelt de activiteiten van BNP aan externe trends en ontwikkelingen. Je zet externe communicatieplannen op en ontwikkelt deze voor de verschillende Business Lines & lopende projecten, van concept tot en met uitvoering. Je werkt proactief en doelgericht en denkt out-of-the-box. Je bent in staat om onze strategie, ons werk en de kracht van onze organisatie met verve en overtuiging over te brengen, zowel online als offline. Je schrijft en redigeert teksten, nieuwsberichten en content, verzorgt de bijbehorende visualisaties en selecteert de juiste communicatiekanalen, steeds in lijn met de strategische doelstellingen van de organisatie.

Daarnaast draag je de verantwoordelijkheid voor de implementatie en naleving van BNP Paribas brede procedures op gebied van communicatie. Je rapporteert aan en werkt nauw samen met managers van de verschillende Business Lines. Ook werk je nauw samen met de Interne Communicatie Officier en Digital Marketeer.

Dit is een baan die veel afwisseling biedt en waarin je van grote waarde zult zijn voor onze organisatie. Wij zijn op zoek naar een sympathieke collega die graag een snelgroeiende organisatie komt versterken.

Requirements

Functievereisten

• Bekwaam met het gebruik en inzetten van de communicatie middelen van vandaag, zowel sociaal als digitaal;

• Ervaring met externe communicatie in een bedrijfsomgeving;

• Hands-on mentaliteit, zowel optreden als adviseur maar ook energie krijgen van uitvoering en levering: het hele proces is voor jou een fluitje van een cent;

• In staat om snel te schakelen tussen Business Lines, doelgroepen en tools om optimale resultaten te bereiken;

• Uitstekende communicatieve en taalkundige vaardigheden en in staat om anderen te overtuigen;

• Vermogen om zonder moeite pakkende, correcte teksten te schrijven, voor verschillende Business Lines en gericht op verschillende doelgroepen;

• Pragmatisch, resultaatgericht, initiatiefrijk en organisatiegevoelig;

• Proactief, energiek en gepassioneerd over externe communicatie;

• Een goede beheersing, zowel mondeling als schriftelijk in Nederlands en Engels.

Offer

Wat krijg je van ons:

De kans om mee te bouwen aan een gezonde organisatie die je in staat stelt om te groeien op persoonlijk en professioneel vlak. Daarbij bieden wij je:

• Een prettige werksfeer.

• Een uitstekend salaris én een winstdeling.

• 36 vakantiedagen per jaar.

• Flexibele werktijden en gunstige contractvoorwaarden.

• Mogelijkheid tot hybride werken (op basis van 3 dagen kantoor, 2 thuis).

• Een goede pensioenregeling.

• Een uitstekende kinderopvangregeling.

• Bedrijfsevenementen.

Application

Ben je enthousiast? Is deze baan op jouw lijf geschreven? Heb je interesse/vragen over de functie? Neem dan contact op met Anne Verhagen via 06-27895178 of Shirley Peperkamp via 06-24737011. Wil je solliciteren? Druk op de sollicitatiebutton of stuur je sollicitatie per mail naar anne@avrecruitment.nl.